21 Şubat 2011 Pazartesi

SAFRAN SARI ÜZERİNE BİR KİTAP YAZISI !...


 
 
 
 
 
 
 





















"Safran Sarı" bir ölçüde nihilist bir roman
İbrahim Ormancı

İnci Aral’ın "Safran Sarı" kitabı yazarın daha önceki "Yeni Yalan Zamanlar" ve "Mor" ile ilintili bir kitap. "Safran Sarı"da, asıl erkek kahraman Volkan. Volkan parlak bir borsacı. Bir yurt dışı gezi sonrası bavullarının karıştığı Melike Eda ile tanışıyor. Melike Eda’nın bir antika dükkanı var. Aynı zamanda yurt dışına antika eser kaçırıyor. Öte yandan, diğer kahraman, eski adıyla Mutena yeni adıyla Eylem taşradan gelen üniversite mezunu bir kız. İstanbul’a taşınıyor. Orada işten atılınca, telekızlık yapmaya başlıyor.
"Safran Sarı"da her zamanki olduğu gibi, bir bölümü Volkan’ın, bir bölümü Melike Eda’nın, bir bölümündeyse, Eylem’in tarafından romanı kotarıyor. Yani roman bir yap-boz gibi. Bölümler birleşiyor ve bir roman oluşuyor.
İnci Aral romanı, geleceksizlik üzerine kuruyor. Bir ölçüde nihilist bir roman. Çağın getirdiği yozlaşan ilişkileri, deformasyona uğrayan çağın insanını okurlarına anlatıyor. İnci Aral, teknolojiyi yakından izliyor. Çağın insanının kalabalıklar, beton yığınları arttıkça, içindeki tekil yalnızlığı artıyor çünkü. Bu kitabı kaçırmayın derim.
İnci Aral, "Safran Sarı", Merkez Kitaplar Yayınları, 2007.
http://btruelovek.wordpress.com/2007/07/17/hayatimiza-farkli-keyifler-katan-can-dostumuz-kitaplarimiz/

Hiç yorum yok: